јуни 2021 

7. јуни до 1. јули, Втора испитна сесија на прв и втор циклус на студии* 

11. јуни до 22. јуни, Геодетска пракса за студентите на прв циклус на СП Геодезија 

18. јуни, петок пред Духовден, неработен ден за православните верници 

*забелешка – првиот рок од втората испитна сесија за студентите по геодезија кои одат на пракса се организира од 1 до 10 јуни 

  

јули 2021 

1. до 25. јули, online пријавување испити на iknow за прв и втор циклус студии 

28. јули до 10 август, колективен одмор за ненаставниот кадар

 

август 2021 

2 август (понеделник) Ден на Републиката, неработен ден 

30. август до 23. септември, Трета испитна сесија на прв и втор циклус на студии 

 

септември 2021

31. август и 1. септември, online пријавување на iknow на прв рок на студенти на прв циклус студии
8. септември (среда), Ден на независноста, неработен ден
10. и 13. септември, запишување на бруцоши од прв рок
15. до 21. септември, online запишување зимски семестар на iknow за прв и втор циклус
16. и 17. септември, online пријавување на iknow на втор рок на студенти на прв циклус студии
20. септември до 4. октомври, пријавување на нови студенти на Докторската школа при УКИМ
20 до 29. септември, online пријавување на iknow на нови студенти на втор циклус студии
22, 23 и 24. септември, Заверка на летен и запишување на зимски семестар на прв циклус студии
27. септември, запишување на бруцоши од втор рок
27. и 28. септември, Заверка на летен и запишување на зимски семестар на втор циклус студии
28. септември, online пријавување на iknow на трет рок на студенти на прв циклус студии
30. септември, запишување на бруцоши од трет рок

октомври 2021

1. октомври (петок), свечен час за новозапишаните студенти
1. и 4. октомври, запишување на нови студенти на втор циклус на студии
4. октомври (понеделник) почеток на наставата за прв и втор циклус студии
6. октомври (среда), Ден на Градежен факултет, свечено одбележување на денот
11. октомври (понеделник), Ден на народното востание, неработен ден
25. октомври до 3.ноември запишување на нови докторанди
30. октомври (сабота), работен ден, се одработува 3. јануари (понеделник)

ноември 2021

13. ноември (сабота) се одработува 4. јануари (вторник)
27. ноември (сабота), се одработува 5. јануари (среда)

декември 2021

8. декември (среда), „Св. Климент Охридски“, неработен ден
15. до 22. декември пријавување на втор рок на нови студенти на Докторската школа при УКИМ
20. до 30. декември, online пријавување испити на iknow за прв и втор циклус студии

јануари 2022

1. јануари, Нова Година, неработен ден
3, 4. и 5. јануари (понеделник,вторник, среда), слободни денови, одработен на 30.10, 13.11 и 27.11
6. јануари (четврток), Бадник, ден пред Божиќ, неработен ден
7. јануари (петок), Прв ден Божиќ, неработен ден
14. јануари, завршува наставата во зимскиот семестар на прв и втор циклус студии
14. јануари, затварање на главна книга на дипломирани на прв, втор и трет циклус студии
17. јануари до 7. февруари, Прва испитна сесија на прв и втор циклус студии
19. јануари (среда), Водици, неработен ден
24. до 28. јануари, запишување на нови докторанди

февруари 2022

1. до 13. февруари, online запишување летен семестар на iknow за прв и втор циклус

7 до 18. февруари, online пријавување на втор рок на Конкурс за втор циклус на студии*
14. до 16. февруари, заверка на зимски, запишување летен семестар на прв циклус студии

15. февруари, Почеток на наставата во летниот семестар на прв и втор циклус студии

17. до 18. февруари, заверка на зимски, запишување летен семестар на втор циклус студии

21. до 24. февруари, запишување примени кандидати на втор циклус студии, според Конкурс, во втор рок

април 2022

9. април (сабота), се одработува 23.5 (понеделник)
22. април, Велики Петок, неработен ден за православните верници
25. април (понеделник), втор ден Велигден, неработен ден

мај 2022

1. мај (недела), Ден на трудот, понеделник неработен ден
2. мај (понеделник), прв ден Рамазан Бајрам, неработен ден
20. до 30. мај, пријавување испити на iknow за прв и втор циклус студии
24. мај (вторник), „Св. Кирил и Методиј“, неработен ден, 23 мај (понеделник е обработен на 9.4)
27. мај, завршува наставата во летниот семестар на прв и втор циклус студии
30 мај, Промоција на магистри и дипломирани студенти во период од април 2021 до март 2022

јуни 2022

4. јуни до 14. јуни, Геодетска пракса за студентите на прв циклус на СП Геодезија**
6. јуни до 30. јуни, Втора испитна сесија на прв и втор циклус студии***
10. јуни, петок пред Духовден, неработен ден за православните верници

јули 2022

5. до 15. јули, пријавување испити на iknow за прв и втор циклус студии

август 2022

2 август (вторник) Ден на Републиката, неработен ден
17. август до 13. септември, Трета испитна сесија на прв и втор циклус студии
30.август до 30. септември Конкурс за прв, втор и трет циклус студии**

септември 2022

8. септември (четврток), Ден на независноста, неработен ден
12. до 20. септември, online запишување зимски семестар на iknow за прв и втор циклус
21, 22 и 23. септември, Заверка на летен и запишување на зимски семестар на прв циклус студии
26. и 27. септември, Заверка на летен и запишување на зимски семестар на втор циклус студии

* забелешка – на студиските програми co слободни места, за студенти со 240 ЕКТС или VII/1
** забелешка – датумите дополнително ќе бидат потврдени
*** забелешка – првиот рок од втората испитна сесија за студентите по геодезија кои одат на ПРАКСА се организира од 30 мај -3 јуни