Соопштенија

ОДОБРЕНИ МАГИСТЕРСКИ ТЕМИ НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ Скопје – 504. СЕДНИЦА НА ННС ОД 05.05.2021

Име и презиме на кандидатот Назив на темата Име и презиме на менторот Датум и бр. на Одлука на ННС за прифаќање на темата на македонски јазик на англиски јазик Сања Китанова, дипл. геод. инж, “3D моделирање во дигиталната картографија” ”3D modeling in digital cartography” проф. д-р Златко Србиноски, Градежен факултет   11.05.2021 0202/135-72 Орхидеа […]

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Организирано повикано предавање на Prof. Eleni Chatzi, од катедрата за Механика и мониторинг на конструкции на ЕТХ Универзитетот во Цирих

На 28 мај (петок) во 17 часот во рамките на предметот Мониторинг и идентификација на конструкции ќе се одржи организирано повикано предавање на Prof. Eleni Chatzi, од катедрата за Механика и мониторинг на конструкции на ЕТХ Универзитетот во Цирих, светски експерт од областите на мониторирање на конструкции, идентификација на нелинеарни динамички системи и интелегентни модели за податочно следење на состојбата на инженерските системи. Настанот […]

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Allplan Engineer студентски натпревар – BIM

Baldinistudio International организира студентски натпревар Allplan Student Competiton во областа на софтвери за градежништво базирани на БИМ (BIM). Пријавите за натпреварот се официјално отворени до 16 април 2021 година. Детални нформации поврзани за натпреварот може да се преземат тука. Покажете го Вашето знаење за програмот Allplan и освојте вредна награда! Дали сте студент на Градежен […]

By Sergey Churilov | Соопштенија
DETAIL

Одлука за згаснување на СП

Одлуката е на следниот линк.

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Втор отворен повик за пријавување на курсеви во рамките на проектот All4R&D

Second Open Call for Training courses for Students and Professionals Details Starts On March 18, 2021 – 1:00 pm Ends On April 10, 2021 – 11:59 pm Event Tags open call, training courses   We are pleased to announce that the second call for LLL courses is now open. In the frame of the second open […]

By Sergey Churilov | Соопштенија
DETAIL

ПРЕГЛЕД НА ОДОБРЕНИ МАГИСТЕРСКИ ТЕМИ НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ Скопје – 502. седница на ннс од 03.03.2021

ПРЕГЛЕД  НА ОДОБРЕНИ МАГИСТЕРСКИ ТЕМИ НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ  Скопје  –  502. седница на ннс од  03.03.2021     Име и презиме на кандидатот Назив на темата Име и презиме на менторот Датум и бр. на Одлука на ННС за прифаќање на темата на македонски јазик на англиски јазик     Марија Манева, дипл.           инж. геолог […]

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Билтен

Билтен 1226 Одлука Горан Мијоски

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL