Соопштенија

Анкета за донесување протоколи при организирањето на настава и испити во услови на пандемија

Почитувани студенти,  За донесување соодветни протоколи приорганизирањето на наставата и испитите во услови на пандемија од КОВИД-19,замолуваме уште еднаш да ја пополните анкетата дадена на следниот линк (https://forms.office.com/r/f4ZjdhYYfT), најдоцна до понеделник, 20.9.2021 година во 8:00 часот.  Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Известување за одложување на испити од КТК&КА закажани за 16.9.2021

Почитувани студенти, Поради технички проблеми со е-Курсеви (Мудл) кои очекуваме да се надминат следниве денови, катедрата за теорија на конструкции и компјутерска анализа (КТК&КА) Ве известува дека испитите по предметите на катедрата закажани за 16.9.2021 (четврток) се одложуваат за 18.9.2021 (сабота) со почеток во 9:00 часот со најава преку виртуелната училница 8. Се извинуваме за […]

By Sergey Churilov | Соопштенија
DETAIL

Заверка на летен семестар 20/21 и запишување зимски семестар 21/22, I и II циклус

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАВЕРКА НА ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2020/2021 И ЗАПИШУВАЊЕ НА ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР ЗА I ЦИКЛУС НА СТУДИИ ВО 2021/2022 Покриеност настава за зимски и летен за прв циклус на студии 2021/2022. НАПОМЕНА: СЕ ПРИМЕНУВА СИСТЕМОТ НА БРОЈЧЕ!!!! ЗА СЕКОЈ ИНДЕКС СЕ ПЕЧАТИ ПОСЕБЕНО БРОЈЧЕ!!!! НА ШАЛТЕРИТЕ ЌЕ СЕ ЈАВИТЕ ПО ПОВИК НА ВАШИОТ БРОЈ!!! ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ ПРЕПОРАКИТЕ […]

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Отворен е вакцинален пункт за студентите и вработените на УКИМ

Почитувани студенти,  Со цел зголемување на бројот на вакцинирани студенти кои ќе ја следат наставата, од 9 септември 2021 година започна со работа Вакциналниот пункт за студентите и вработените на УКИМ, кој е сместен  во Кампусот на општествените науки на приземјето, до главниот влез на Економскиот факултет во Скопје, на бул. Гоце Делчев бр.9В. Истиот е отворен секој работен ден од 8:00 до 14:00 часот. На располагање се вакцините Sinovac и Pfizer. 

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Преглед на одобрени магистерски теми (506. седница на ННС, 7.7.2021)

ПРЕГЛЕД  НА ОДОБРЕНИ МАГИСТЕРСКИ ТЕМИ НА ГРАДЕЖЕН ФАКУЛТЕТ  Скопје, УКИМ  –  506. седница на ннс од  07.07.2021 Име и презиме на кандидатот Назив на темата Име и презиме на менторот Датум и бр. на Одлука на ННС за прифаќање на темата на македонски јазик на англиски јазик Анетка Костадиновска, дипл. геод. инж. “Стекнување правен статус […]

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

ИНТЕРЕН КОНКУРС за избор на демонстратори за академската 2021/22 година

Конкурсот може да го погледнете на следниот линк.

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Конечна ранг листа прв рок 2021/2022

Конечна Ранг листа 2021/22 година Геодезија (2018)‐Државна квот Конечна Ранг листа 2021/22 година Геотехничко инженерство (2018)‐Државна квота Конечна Ранг листа 2021/22 година Градежништво (2018) – Државна квота

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL

Докторската дисертација на асс. м-р Сеад Абази, дипл. инж. геотех.

Ве известуваме дека докторската дисертација на асс. м-р Сеад Абази, дипл. инж. геотех., под наслов:„ГЕОТЕХНИЧКО МОДЕЛИРАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ НА ИНТЕРАЦИЈА ЗА ДЛАБОКИ ТЕМЕЛИ ФУНДИРАНИ ВО СЛОЖЕНИ ГЕОТЕХНИЧКИ УСЛОВИ“ може да ја погледнете преку клик на следниот линк.

By Hristijan Dimov | Соопштенија
DETAIL