Вито Тагарели, повикани предавања

предавања

Start

17.05.2024 - 10:00 am

End

17.05.2024 - 3:00 pm

Address

Салата за состаноци при Градежен факултет во Скопје   View map
Почитувани колеги, почитувани студенти
Во рамки на програмата за размена на студенти и наставници Еразмус + , оваа недела имаме чест гостин на факултетот да биде проф. Вито Тагарели од Универзитетот во Бари.
Во петок 17.05.2024 година, со почеток во 10.00 часот во салата за состаноци на Градежен факултет, проф. Вито Тагарели, ќе одржи предавање на тема:
СВЛЕЧИШТА ПРЕДИЗВИКАНИ ОД ИНТЕРАКЦИЈА ПОМЕЃУ КОСИНАТА, ВЕГЕТАЦИЈАТА И АТМОСФЕРАТА И РЕШЕНИЈА БАЗИРАНИ НА ПРИРОДНИ МАТЕРИЈАЛИ
 
Имајќи ја во предвид актуелноста и проблематиката, ја користиме оваа прилика да ве поканиме на најавените предавања.
 
Информации за настанот:
Дата и час: Петок, 17 мај 2024 од 10 до 13 часот.
ТЕМА: СВЛЕЧИШТА ПРЕДИЗВИКАНИ ОД ИНТЕРАКЦИЈА ПОМЕЃУ КОСИНАТА, ВЕГЕТАЦИЈАТА И АТМОСФЕРАТА И РЕШЕНИЈА БАЗИРАНИ НА ПРИРОДНИ МАТЕРИЈАЛИ
Предавач:
Asst. Prof. Vito Tagarelli –  Department DICATECH, Polytechnic University of Bari, Italy
 
План на предавања:
  • Карактеристични механизами на свлекување на теренот предизвикани од интеракцијата помеѓу косината, вегетацијата и атмосферата,  Вито Тагарели
  • Пауза
  • Улогата на решенијата базирани на природни материјали во однос на активноста на свлечиштата предизвикани од  интеракција помеѓу косината, вегетацијата и атмосферата, Вито Тагарели

MORE DETAIL